Köttfärsgratäng
Köttfärsgratäng med potatismostäcke
4 portioner
Ingredienser:
Tillagning:
4 portioner
Ingredienser:
400 g nötfärs
Margarin till stekning
1 gul lök
1 stor burk hela champinjoner, är de för stora så dela dem.
Kinesisk soja, för färgens skull
2 dl vatten
1,5 dl grädde
ca 1,5 msk Taste of House kantarellfond
2 msk lingonsylt
Kött- och grillkrydda
Margarin till stekning
1 gul lök
1 stor burk hela champinjoner, är de för stora så dela dem.
Kinesisk soja, för färgens skull
2 dl vatten
1,5 dl grädde
ca 1,5 msk Taste of House kantarellfond
2 msk lingonsylt
Kött- och grillkrydda
Potatismos
Tillagning:
1. Stek upp finhackad lök, champinjonerna och nötfärsen i teflonpanna.
2. Häll i vatten, lite soja och fonden. Häll sedan i grädden och lingonsylten och krydda med knorrkryddan till det är lagom med salt/smak.
3. Låt sedan småputtra på svag värme i ca 15 minuter.
4. Gör potatismosen under tiden och häll sedan köttfärsröran i en ugnsäker form och klicka ut potatismosen ovanpå och platta till.
5. Gratinera i ugn (225-250 g) tills potatismoset fått lite färg och stelnat lite.
Lillasyster är riktigt duktig på att komma på recept! :) Tack för all hjälp!
2. Häll i vatten, lite soja och fonden. Häll sedan i grädden och lingonsylten och krydda med knorrkryddan till det är lagom med salt/smak.
3. Låt sedan småputtra på svag värme i ca 15 minuter.
4. Gör potatismosen under tiden och häll sedan köttfärsröran i en ugnsäker form och klicka ut potatismosen ovanpå och platta till.
5. Gratinera i ugn (225-250 g) tills potatismoset fått lite färg och stelnat lite.
Lillasyster är riktigt duktig på att komma på recept! :) Tack för all hjälp!
Kommentarer
Trackback