Köttfärslimpa med fetaost
Köttfärslimpa med fetaost
4 portioner
Ingredienser:
400 g blandfärs
¾ dl ströbröd
2 dl mjölk
1,25 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk riven eller finhackad gul lök
1 ägg
Ca 25 g smör eller margarin
Fetaost i valfri mängd
Tillagning:
1. Lägg ströbrödet i en skål och häll på mjölken. Låt stå och svälla ca 10 min.
2. Rör ihop färsen med saltet och blanda därefter i peppar, lök, ströbrödsblandningen och ägg. Rör i färsen tills den är ordentligt blandad men inte längre än så för då kan färsen bli torr.
3. Skär fetaosten i tärningar och vänd försiktigt ner dom i färsblandningen.
4. Smörj en ugnssäker form med kanter.
5. Forma färsen till en limpa i formen och lägg på lite matfett ovanpå.
6. Grädda färsen på galler mitt i ugnen i 175 grader 45-60 minuter.
7. Låt köttfärslimpan vila några minuter innan den skivas upp.
Recept inspirerat av www.recepten.se.
Mmmm den här ska jag testa! Det var jättelänge sen jag gjorde köttfärslimpa! =O) /Lina