Kryddkaffe
Kryddkaffe med skummigt täcke
4 portioner
Ingredienser:
7 dl vatten
1 dl bryggmalet kaffepulver
½ krm saffran
10 hela kryddnejlikor
2 dl mjölk
råströsocker efter smak
Tillagning:
1. Koka upp vattnet, rör ner kaffe och kryddor och sjud ca 1 minut. Låt kaffet dra några minuter.
2. Hetta upp mjölken och vispa den skummig med visp eller mjölkskummare. Häll försiktigt upp kaffet i ett glas eller en mugg, så att inte sumpen kommer med.
3. Toppa med mjölken, strö på lite kaffepulver och servera med socker.
Det här ska jag testa efter jobbet imorgon! Låter som en spännande variant till vanliga kaffe latten.
Receptet kommer från Coop.
4 portioner
Ingredienser:
7 dl vatten
1 dl bryggmalet kaffepulver
½ krm saffran
10 hela kryddnejlikor
2 dl mjölk
råströsocker efter smak
Tillagning:
1. Koka upp vattnet, rör ner kaffe och kryddor och sjud ca 1 minut. Låt kaffet dra några minuter.
2. Hetta upp mjölken och vispa den skummig med visp eller mjölkskummare. Häll försiktigt upp kaffet i ett glas eller en mugg, så att inte sumpen kommer med.
3. Toppa med mjölken, strö på lite kaffepulver och servera med socker.
Det här ska jag testa efter jobbet imorgon! Låter som en spännande variant till vanliga kaffe latten.
Receptet kommer från Coop.
Kommentarer
Trackback