Ris á la Malta
Ris á la Malta
6 personer
Ingredienser:
6 dl risgrynsgröt
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl muscovadosocker
Hallonsås
200 g hallon, djupfrysta
0,5 dl florsocker
3 msk limoncello, eller rivet skal från en halv citron
2 msk vatten
Tillagning:
1. Tina hallonen och kör dem i mixern tillsammans med florsockret, likören och vattnet.
2. Passera såsen och släng kärnorna.
3. Vispa grädden med vaniljoch muscovadosocker och blanda med gröten.
4. Lägg upp i fina glas och häll såsen över.
Underbart gott! Har man risgrynsgröt över måste man nästan göra lite Ris á la Malta av den. Eller så köper man en färdig tub i affären och gör av! Mums!
6 personer
Ingredienser:
6 dl risgrynsgröt
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl muscovadosocker
Hallonsås
200 g hallon, djupfrysta
0,5 dl florsocker
3 msk limoncello, eller rivet skal från en halv citron
2 msk vatten
Tillagning:
1. Tina hallonen och kör dem i mixern tillsammans med florsockret, likören och vattnet.
2. Passera såsen och släng kärnorna.
3. Vispa grädden med vaniljoch muscovadosocker och blanda med gröten.
4. Lägg upp i fina glas och häll såsen över.
Underbart gott! Har man risgrynsgröt över måste man nästan göra lite Ris á la Malta av den. Eller så köper man en färdig tub i affären och gör av! Mums!
Kommentarer
Trackback