Rulltårta
Pepparkaksrulltårta med saffranscréme
Ingredienser:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
Fyllning
500 g Kesella vanilj
1 påse saffran, 0,5 g
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Rör ihop Kesella och saffran till fyllningen.
3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
4. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten.
5. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5 – 7 min.
6. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på.
7. Låt kallna. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop, förvara i kyl.
Skär i bitar före servering.
Igår hade vi utbildning med jobbet och blev bjudna på mumsigt fika. Jag tvingade stackars Lisa att vänta med sin fika tills jag hunnit fota.. Sorry! ;)
Receptet kommer från Arla.
Ingredienser:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
Fyllning
500 g Kesella vanilj
1 påse saffran, 0,5 g
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Rör ihop Kesella och saffran till fyllningen.
3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
4. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten.
5. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5 – 7 min.
6. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på.
7. Låt kallna. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop, förvara i kyl.
Skär i bitar före servering.
Igår hade vi utbildning med jobbet och blev bjudna på mumsigt fika. Jag tvingade stackars Lisa att vänta med sin fika tills jag hunnit fota.. Sorry! ;)
Receptet kommer från Arla.
Kommentarer
Trackback