Saffranspannkaka
Saffranspannkaka
6 portioner
Ingredienser:
1 paket färdig risgrynsgröt (500 g)
1 dl vispgrädde
50 g flagad mandel
1 pkt saffran (0,5 g)
3 ägg
3 msk strösocker
2 krm salt
1 msk smör till formen
Till servering
vispad grädde
blåbärssylt
frysta björnbär
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda risgrynsgröten med grädde, hälften av mandeln, saffran, ägg, socker och salt.
3. Häll blandningen i en smörad form. Strö över resterande mandel.
4. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills saffranspannkakan känns fast men ändå krämig.
5. Servera med vispad grädde och blåbärssylt blandad med tinade björnbär.
Bilder kommer så snart jag blivit frisk. Även pepparkakorna.. Jag är nämligen ett sånt där vinterkräk för tillfället och försöker låta bli att vara i köket.
Receptet kommer från DN Mat & Dryck.