Nötfärsbiffar
Fetaostfyllda nötfärsbiffar
4 portioner
Ingredienser:
500 g nötfärs
0,5 dl skorpmjöl
1,5 dl vatten
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
1 krm kanel
1 krm socker
100 g fetaost (eller mer om man gillar det)
100 g soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
Tillagning:
1. Låt skorpmjölet svälla i vattnet. Tillsätt kryddor och ägget. Rör samman med nötfärsen. Smula eller tärna fetaosten.
2. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Vänd ner i köttfärssmeten.
3. Forma till små biffar och stek på medelvarm stekpanna tills de är genomstekta.
Servera med t ex ratatouille och ris.
Mmuums! Jag har varit på utbildning i två dagar och vi har ätit riktigt goda luncher på Hotel Norrtulls restaurang. Igår blev det fetaostfyllda nötfärsbiffar, gurkraita och vitlöksrostad potatis.
Receptet kommer från Tasteline.
4 portioner
Ingredienser:
500 g nötfärs
0,5 dl skorpmjöl
1,5 dl vatten
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
1 krm kanel
1 krm socker
100 g fetaost (eller mer om man gillar det)
100 g soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
Tillagning:
1. Låt skorpmjölet svälla i vattnet. Tillsätt kryddor och ägget. Rör samman med nötfärsen. Smula eller tärna fetaosten.
2. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Vänd ner i köttfärssmeten.
3. Forma till små biffar och stek på medelvarm stekpanna tills de är genomstekta.
Servera med t ex ratatouille och ris.
Mmuums! Jag har varit på utbildning i två dagar och vi har ätit riktigt goda luncher på Hotel Norrtulls restaurang. Igår blev det fetaostfyllda nötfärsbiffar, gurkraita och vitlöksrostad potatis.
Receptet kommer från Tasteline.
Kommentarer
Trackback