Pumpasoppa

Pumpasoppa
6 portioner

Ingredienser:
1,2 kilo pumpa
2 gula lökar
1,4 liter grönsaks- eller hönsbuljong
2 dl crème fraiche
12 krossade rosépepparkorn
2 klyftor vitlök
3 msk olivolja
salt
vitpeppar

Tillagning:
1. Välj en pumpa på minst två kilo (större om du tänker servera soppan i pumpan!). Tvätta och borsta pumpan helt ren.

2. Vill du servera soppan i pumpan skär du först av ett lock av pumpans övre del. Sedan gröper du ur pumpan och skär fruktköttet i mindre bitar. Väg upp 1,2 kilo av pumpan.

3. Hacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i botten av soppkastrullen och fräs löken och vitlöken mjuk. Tillsätt pumpan och buljongen. Låt koka upp och koka i 15 minuter. Tag soppan från värmen och mixa soppan helt slät. Vispa ner crème fraichen. Värm på soppan. Smaka av soppan med rosépeppar, salt och vitpeppar.

4. Förvärm den urgröpta pumpan med hett vatten och häll den varma soppan i pumpan precis innan servering. Ett nybakat bröd med smör passar fint till! Antingen ett ljust bröd, typ franskbröd eller ett grovt, lite sötare bröd med mycket hela korn.

Tips! En variant av servering är att ugnsbaka hel pumpan i 180-200 grader i 35-40 minuter, med soppan i. Ställ pumpan i ett ugnsfast fat i ugnen och servera soppan tillsammans med lite av pumpans fruktkött som nu är genombakat och mjukt.



Idag när jag slängde mina pumor som hängt med sen allhelgonahelgen så kom jag på att jag glömde ju en sak! Jag hade ju bestämt mig för att testa att göra pumpasoppa i år! Även fast jag ärligt tycker att det verkar liite läskigt, utan att jag vet varför.. Haha!
Kikade upp receptet, och det var ju inte ens särskilt svårt!
Har du ätit pumpasoppa? Tyckte du i så fall om det? Och.. kan man fortfarande köpa pumpor? :)




Receptet kommer från Sopprecept.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0