Bifteki

Bifteki
4 portioner

Ingredienser:
500 g lammfärs eller nötfärs
100 g hackad fryst spenat
2-3 klyftor vitlök
1 ägg
3 msk kalvfond
100 g fetaost i kuber
2,5 liter vatten
1 tsk torkad timjan
olivolja
salt
svartpeppar

Tillagning:
1. Blanda färs med spenat, vitlök, ägg, salt, svartpeppar, timjan och 1 msk av fonden till en smidig smet.

2. Forma köttbullar och tryck in en kub ost.

3. Bryn köttbullarna hastigt runt om i olivolja på hög värme. Stek i ett par minuter.

4. Koka upp vatten med resten av fonden i en kastrull.

5. Lägg i bullarna och låt sjuda i cirka 10 minuter.

Servera med klyftpotatis, tzatziki och oliver.



Grekiskt fredagsmys! Jag fick tipset att använda den färdiga kryddblandningen på jobbet, och när man är trött och hängig av en influensavaccination och bara vill ha en lugn och slapp fredagskväll blev det ju hur enkelt, och gott, som helst! :) Jag hade inte fetaosten i biffarna utan tillsammans med oliver bredvid istället, men det blir galet gott att tryck in en kub i varje biff!



Receptet kommer från Receptcentralen.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0