Kycklinggryta

Mammamias jordnötskyckling
3-4 port.

Ingredienser: 
2-3 kycklingfileer
½ grön paprika
1 stor morot
1 gul lök
salt, peppar
1 burk cocosmjölk
2 msk sweet chilisås
2 tsk soya
1,5 dl jordnötssmör
1 dl cashewnötter
 
Tillagning:
1. Skär upp kycklingfileerna i centimeterstora bitar. Strimla lök, paprika och morot.

2. Fräs grönsakerna i en gryta och lägg sedan upp dem på en tallrik.

3. Bryn kycklingdelarna tills de är färdiga (inte röda i mitten). Salta, peppra efter egen smak.

4. Lägg ner lök och grönsaker i grytan tillsammans med kycklingen. Häll över cocosmjölken, sweet chilisåsen och soyan. Klicka i jordnötssmöret och rör om tills det löser sig.

5. Låt det hela puttra på låg värme 15 - 20 min.

6. Strö över cashewnötterna och servera den färdiga grytan med ris till.



Så gudomligt gott! Om än minst lika onyttigt.. Haha! Helt klart bland det godaste jag gjort i köket! Mamma, du borde bli kock! ;)
Glömsk som jag har blivit så missade jag att köpa jasminris så det blev vanligt ris till, men jasminris blir nog mycket bättre. Jag bara såg hur kalorierna hopades i grytan så jag körde på 1 dl jordnötssmör bara, finns det inte fettsnålt jordnötssmör? :)

PROVA!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad skulle vara onyttigt? Mycket kcal lär det bli men det ser gott ut!

2009-10-12 @ 09:19:49
Postat av: Johanna svarar

Anonym Det var precis det med kalorierna jag tänkte på..

2009-10-12 @ 12:23:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0