Tacopaj
Tacopaj
4 personer
Ingredienser:
Deg:
4 dl mjöl
50 g margarin
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Fyllning:
400 g nötfärs
1 burk minifraiche
1 påse tacokrydda
1 röd paprika
Topping:
En liten bit grekisk getost.
Tillagning:
1. Sätt igång ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.
2. Häll i mjölken och rör ihop.
3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!
4. Stek köttfärsen och tillsätt taco-kryddorna, vattnet och creme fraichen.
5. Låt puttra tills vätskan nästan är borta.
6. Hacka paprikan och blanda med köttfärsen.
7. Häll köttfärsen i pajskalet.
8. Smula över getosten.
9. Grädda i ca 20-30 minuter.
Servera med sallad och ev tacosås.
Mums vad lördagsgott! Tyvärr råkade jag bränna pajen lite smått eftersom jag gjorde hundra andra saker på samma gång. :)
4 personer
Ingredienser:
Deg:
4 dl mjöl
50 g margarin
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Fyllning:
400 g nötfärs
1 burk minifraiche
1 påse tacokrydda
1 röd paprika
Topping:
En liten bit grekisk getost.
Tillagning:
1. Sätt igång ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.
2. Häll i mjölken och rör ihop.
3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!
4. Stek köttfärsen och tillsätt taco-kryddorna, vattnet och creme fraichen.
5. Låt puttra tills vätskan nästan är borta.
6. Hacka paprikan och blanda med köttfärsen.
7. Häll köttfärsen i pajskalet.
8. Smula över getosten.
9. Grädda i ca 20-30 minuter.
Servera med sallad och ev tacosås.
Mums vad lördagsgott! Tyvärr råkade jag bränna pajen lite smått eftersom jag gjorde hundra andra saker på samma gång. :)
Kommentarer
Postat av: mammamia
Den ska jag nog laga i veckan :)
Postat av: Emilia
Jag följde ditt recept exakt, men ändå rasar kanterna på degen in när man lirkar upp sin pajbit. Jag lyckas aldrig! Men gott var det i alla fall.
En sak till sen, du kanske borde ändra färgen texten på kommentarsidan så man ser vad som ska stå vart, om man inte är van. =P
Trackback