Lamm-tagine
Lamm-tagine
4 portioner
Ingredienser:
600 g lammstek eller grytbitar av lamm
1 gul lök
1 msk smör
½ msk spiskummin
1 påse saffran ½ g
2 msk kalvfond
6 dl vatten
1 citron
8 torkade aprikoser
1 msk maizena
salt och peppar
TIllagning:
1. Skär köttet i 4 cm stora kuber.
2. Hacka löken och fräs i smör i en gryta. Bryn köttet tillsammans med löken. Tillsätt kryddor, fond och vatten.
3. Brässera (småkoka under lock) köttet i cirka 50 minuter.
4. Riv citronskalet på rivjärn och pressa ur saften. Tillsätt aprikoserna och citronen. Låt sjuda ytterligare i 15 minuter.
5. Red av med maizena till en simmig konsistens.
6. Smaka av med salt och peppar.
Servera med couscous eller ris.
Marockos mest typiska rätt. Riktigt gott och enkelt att laga om man bara har en tagine, lergrytan som man lagar maten i.
Receptet kommer från Scan.