Glögg

Glögg
ca 1 liter

Ingredienser:
2,5 dl vatten
1 pomeransskal
1 bit ingefära
2 bitar hel kanel
8 kryddnejlikor
1 tsk kardemummakärnor
1 flaska rödvin
1 dl socker

Tillagning:
1. Bryt ev. kanel och pomeransskal i mindre bitar. Krossa ingefäran.

2. Koka alla kryddorna med vattnet under lock på svag värme ca 30 minuter.

3. Häll upp i sil där lagen sparas. Denna blandas med rödvin och socker. (önskas en starkare glögg kan man spetsa med ca 1 dl okryddat brännvin eller konjak)

4. Före servering upphettas drycken men får inte koka.



Tack mormor Gun för det här receptet. Det perfekta julkortet att skicka till oss hehe..
Idag har jag lagat julköttbullar som någon rullade till jumbojulköttbullar, men som blev goda ändå, och lagt revbensspjäll i marinad. Allt medan Bing Crosby sjön julsånger i köket. Myspys! :)

Vilken är din favorit på julbordet?







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0