Janssons frestelse

Janssons frestelse
8 portioner

Ingredienser:
1,5 kg fast potatis 
3 stora gula lökar
2 burkar ansjovisfiléer (à 125 g)
6 dl grädde
2 msk ströbröd
3 msk smör
2 msk smör eller margarin

Tillagning:
1. Skala potatisen och skär den i fina strimlor.

2. Skala löken, skiva den tunt och fräs den i matfett i en stekpanna.

3. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form. Potatis i botten och överst.

4. Häll hälften av grädden och 2-3 msk av ansjovisspadet i formen. Strö på ströbröd och klicka matfettet över.
 
5. Grädda i 200°C, ca 40 min, i nedre delen av ugnen. Späd vid kanten med resten av grädden efter drygt halva tiden.



En riktig självklarhet på julbordet! :)


Receptet kommer från ICA.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0