Julköttbullar

Julköttbullar
4 portioner

Ingredienser:
500 g blandfärs
2 medelstora kokta potatisar, kalla
1 liten gul lök
1 ägg
1,5 tsk salt
2 krm kryddpeppar
1,5 dl grädde

Tillagning:
1. Riv potatisen fint. Skala och hacka löken fint och fräs den i lite av fettet.

2. Blanda färsen med potatis, lök, ägg, salt, peppar och grädde. Forma bullar i önskad storlek och lägg dem på en tallrik eller skärbräda. Skölj händerna i vatten då och då om färsen fastnar.

3. Bryn bullarna runt om i en stekpanna och efterstek dem i pannan eller i en separat gryta 3-4 min.




Mitt uppdrag inför årets julafton verkar ha blivit köttbullar och revbensspjäll. Dom här julköttbullarna låter ju goda! Men är det någon som har ett superrecept på revbensspjäll?


Receptet kommer från Coop.





Kommentarer
Postat av: Susanne

Det ser jättesmaskigt ut!

Det är inte ditt uppdrag, det är erat! Så Andreas kan väl göra revbensspjällen! Hehehehe!

2009-12-05 @ 16:46:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0