Köttfärsgratäng

Köttfärsgratäng med potatismostäcke
4 portioner
 
Ingredienser:
400 g nötfärs
Margarin till stekning
1 gul lök
1 stor burk hela champinjoner, är de för stora så dela dem.
Kinesisk soja, för färgens skull
2 dl vatten
1,5 dl grädde
ca 1,5 msk Taste of House kantarellfond
2 msk lingonsylt
Kött- och grillkrydda
Potatismos

Tillagning:
1. Stek upp finhackad lök, champinjonerna och nötfärsen i teflonpanna.

2. Häll i vatten, lite soja och fonden. Häll sedan i grädden och lingonsylten och krydda med knorrkryddan till det är lagom med salt/smak.

3. Låt sedan småputtra på svag värme i ca 15 minuter.

4. Gör potatismosen under tiden och häll sedan köttfärsröran i en ugnsäker form och klicka ut potatismosen ovanpå och platta till.

5. Gratinera i ugn (225-250 g) tills potatismoset fått lite färg och stelnat lite.



Lillasyster är riktigt duktig på att komma på recept! :) Tack för all hjälp!

















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0