Köttfärslimpa med fetaost

Köttfärslimpa med fetaost
4 portioner

Ingredienser:
400 g blandfärs
¾ dl ströbröd
2 dl mjölk
1,25 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk riven eller finhackad gul lök
1 ägg
Ca 25 g smör eller margarin

Fetaost i valfri mängd

Tillagning:
1. Lägg ströbrödet i en skål och häll på mjölken. Låt stå och svälla ca 10 min.

2. Rör ihop färsen med saltet och blanda därefter i peppar, lök, ströbrödsblandningen och ägg. Rör i färsen tills den är ordentligt blandad men inte längre än så för då kan färsen bli torr.

3. Skär fetaosten i tärningar och vänd försiktigt ner dom i färsblandningen.

4. Smörj en ugnssäker form med kanter.

5. Forma färsen till en limpa i formen och lägg på lite matfett ovanpå.

6. Grädda färsen på galler mitt i ugnen i 175 grader 45-60 minuter.

7. Låt köttfärslimpan vila några minuter innan den skivas upp.



Recept inspirerat av www.recepten.se.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Mmmm den här ska jag testa! Det var jättelänge sen jag gjorde köttfärslimpa! =O) /Lina

2010-03-29 @ 19:20:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0