Pepparkakor

Pepparkakor
ca 125 st

Ingredienser:
2,5 dl brun farin
3/4 dl ljus sirap
3/4 dl vatten
150 g smör eller margarin 
1 msk kanel  (malen)
1 msk ingefära  (malen)
1 tsk kryddnejlikor (malda)
7-8 dl vetemjöl 
1,5 tsk bikarbonat

Tillagning:
1. Blanda farinsockret, sirapen och vattnet i en kastrull. Koka upp blandningen.

2. Lägg i matfettet och låt det smälta. Tillsätt kryddorna.

3. Låt massan kallna utan omrörning.

4. Rör i bikarbonaten och 6-7 dl av mjölet. Resten används till utbakning.

5. Linda in degen i plastfolie. Låt den stå kallt till nästa dag.

6. Sätt ugnen på 175°C.

7. Arbeta degen smidig på mjölat bord. Knåda ev in resten av mjölet.

8. Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med mått. Lägg dem på smord plåt eller på bakplåtspapper. Grädda kakorna
mitt i ugnen i 175°C, 6-8 min.

9. Låt kakorna svalna på plåten.

Bilder kommer imorgon!

Receptet kommer från ICA.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0