Ris á la Malta

Ris á la Malta
6 personer

Ingredienser:
6 dl risgrynsgröt
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl muscovadosocker

Hallonsås
200 g hallon, djupfrysta
0,5 dl florsocker
3 msk limoncello, eller rivet skal från en halv citron
2 msk vatten

Tillagning:
1. Tina hallonen och kör dem i mixern tillsammans med florsockret, likören och vattnet.

2. Passera såsen och släng kärnorna.

3. Vispa grädden med vaniljoch muscovadosocker och blanda med gröten.

4. Lägg upp i fina glas och häll såsen över.


Underbart gott! Har man risgrynsgröt över måste man nästan göra lite Ris á la Malta av den. Eller så köper man en färdig tub i affären och gör av! Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0