Rulltårta

Pepparkaksrulltårta med saffranscréme

Ingredienser:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda

Fyllning
500 g Kesella vanilj
1 påse saffran, 0,5 g


Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225°.

2. Rör ihop Kesella och saffran till fyllningen.

3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.

4. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten.

5. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5 – 7 min.

6. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på.

7. Låt kallna. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop, förvara i kyl.

Skär i bitar före servering.



Igår hade vi utbildning med jobbet och blev bjudna på mumsigt fika. Jag tvingade stackars Lisa att vänta med sin fika tills jag hunnit fota.. Sorry! ;)


Receptet kommer från Arla.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0