Tomatsoppa

Tomatsoppa
4 portioner

Ingredienser:
2 st gula lökar    
3 msk olivolja  
2 msk smör    
0,5 msk basilika  
0,5 msk timjan  
3 burkar krossade tomater    
1,5 dl vitt vin, torrt  
3 dl vatten  
2,5 tärningar hönsbuljong  
1 st vitlöksklyftor  
4 msk strösocker  
1 st lagerblad  
2,5 dl vispgrädde  
svartpeppar, hel

Tillagning:
1. Hacka och fräs löken mjuk i olja eller smör i en kastrull. Lägg i örtkryddorna som får fräsa med en stund.

2. Häll i vinet så att det fräser till i grytan, i med tomater, vatten, buljongtärningar, hackad vitlök, socker och lagerblad.

3. Låt soppan koka sakta i 20-30 minuter. Fiska upp lagerbladet, mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.

4. Tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5-10 minuter. Ta några tag med pepparkvarnen och klipp gärna i rejält med färsk basilika innan soppan serveras. Smula dessutom i mer torkade örtkryddor om du tycker att det behövs.
 



Jag har skrivit det förut.. Soppa är så gott på vintern! Till lite starkare tomatsoppa är det perfekt med ett glas mjölk till.


Receptet kommer från Tasteline.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0