Tomatsoppa

Plommontomatsoppa - med bröd och basillika
4portioner

Ingredienser:
3 tsk olivolja + lite extra att ringla över soppan
1 rödlök
6 vitlöksklyftor skalade och hackade (blir dock väldigt stark)t
3 dl vitt vin
1,5 dl vatten
12 plommontomater delade i 4 delar
2 x 400 g plommontomater på burk
½ ciabatta
färsk basilika
havssalt och svartpeppar

Tillagning:
1. Hetta upp olivolja i en kastrull och stek löken och vitlöken tills de är mjuka och fått lite färg.

2. Tillsätt vinet, vattnet och alla tomaterna (även burktomaterna). Koka under lock och krydda med salt och peppar.

3. Skärbröder i kuber och lägg i soppan, tillsammans med basilikan. Ringla lite olivolja över och servera!

Soppa på vintern är underbart gott! Det här receptet har jag fått av min jobbarkompis Carolina som sitter hemma med ena foten i högläge stackaren!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0