Äppelkaka

Äppelkaka
4 portioner

Ingredienser:
Deg
4,5 dl vetemjöl
200 g smör
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
5 äpplen (ca 700 g)
2 msk kanel

florsocker
vaniljsås


Tillagning:
1. Blanda samman ingredienserna till degen och låt vila i ca 30 min.

2. Sätt ugnen på 200°C. Skala, kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor.

3. Tryck ut degen i en smord ugnssäker form (spara lite deg som ska användas till garnering). Täck med äppelklyftor varvat med socker och kanel. Kavla ut resten av degen i tunna längder och lägg dem i vackert mönster ovanpå äppelklyftorna.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter eller tills äpplena känns mjuka. Strö över lite florsocker.

Servera med vaniljsås.



Igår var vi på födelsedagskalas hos svärföräldrarna. Svärmor Susanne hade som vanligt lagat god mat, och en jättegod äppelkaka till efterrätt, gjord på trädgårdens äpplen!





Receptet kommer från Ica.



Kommentarer
Postat av: Emilia

Spana in vaniljsåsen som jag mailat recept på, hur god som helst!

2009-11-08 @ 22:01:46
URL: http://emiliaq.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0