Blåbärsglass

Blåbärsglass
4-6 portioner

Ingredienser:
ca 300 g blåbär frysta eller färska
3 dl vispgrädde
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
5 msk florsocker

Tillagning:
1. Om du använder frysta blåbär, låt dem ligga framme lite så de tinar lite grann.

2. Vispa grädden. Tillsätt äggen, vaniljsockret och florsockret och vispa ytterligare någon minut.

3. Tillsätt blåbären och vispa lite så att blåbären mosas lite grann men inte helt och smeten blir blå.

I glassmaskin
Häll smeten i glassmaskin och kör till glassen är klar, brukar ta ca 20 minuter.
Ät direkt eller lägg glassen i plastburk med lock och frys in. (Ställ gärna in plastburken i frysen lite innan så smälter inte glassen så mycket.)

Utan glassmaskin
1. Häll smeten i en form eller plastburk med lock.

2. Ställ in i frysen.

3. Rör om efter ca 2 timmar för att inte alla blåbär ska ligga på botten när glassen är klar.

4. Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).

Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering.


(Bilden är lånad från Kryddburken.)

Fredag, då blir det mer gottis! :) Även fast jag inte ätit speciellt mycket själv idag, jag som brukar passa på att fredagsmysa så mycket jag kan..



Receptet kommer från Recepten.se




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0