Blodpuddingpytt

Blodpuddingpytt
4 portioner

Ingredienser:
300 g potatis, fryst tärnad
1 msk rapsolja
2 krm salt
425 g blodpudding
125 g skinka, rökt
2 gröna äpplen
2 krm vitpeppar
0,5 dl timjanblad, repade

Tillagning:
1. Stek potatisen i 1 msk olja i en rymlig stekpanna ca 15 min tills potatisen har fått fin färg. Rör om då och då. Salta.

2. Skär blodpuddingen i bitar. Finstrimla skinkan. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar.

3. Bryn skinkan i en separat stekpanna tills den har fått fin färg. Lägg över i potatisen. Tillsätt äppelbitarna. Peppra.

4. Stek blodpuddingen i 1 msk olja tills den har fått fin färg. Vänd ner den i potatisen och vänd runt försiktigt. Strö över timjan.



Pyttipanna är en så härlig rätt. Det är ju bara att stoppa i vad man har hemma! Den här är trots allt gjord efter ett recept och den blev riktigt god, även om blodpuddingen trots all försiktighet ville kleta av sig på alla andra ingredienser.. :)


Receptet kommer från Allt om mat.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0