Chokladtårta

Chokladtårta
12 portioner

Ingredienser:
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
3 dl (180g) vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna.

3. Knäck äggen i en bunke.

4. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna. Den här kakan blir bättre ju mindre du rör i den, givetvis så måste allting blandas men inte mer än så!

5. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter 24 cm i diameter.

6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Kakan ska vara fast i kanten men mjuk i mitten.

Glasyrtryffel
100 g smör
300 g mörk choklad t.ex Araguani 72 % från Valrhona
2 dl grädde
1 dl socker

Tillagning:
1. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.

2. Hacka chokladen.

3. Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen.

4. Rör tills chokladen smälter.

5. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet.

6. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.

7. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra bär och blommor.



Gott va?! Receptet fick jag av en före detta jobbarkompis, Tony, som i sin tur fått det av en jobbarkompis på avdelningen, Eva.. Precis så som det ska vara med goda recept.. :) Och lite tanken med den här bloggen (förutom att jag ska lära mig att laga mat då..). Jag vet att Eva brukar ha något smaskigt ovanpå ibland, en gång var det strössel, men man kan ju ta lite vad man tycker är gott. :)








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0