Mazarintårta

Marinas mazarintårta

Ingredienser:
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk vaniljsocker
25 st sötmandlar
6 st bittermandlar
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl kall mjölk

2 ½ dl florsocker
2 ½ msk vatten

Tillagning:
1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder och rör ner de malda mandlarna och vaniljsockret.

2. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sist den kalla mjölken. Häll smeten i en smord bröad form och grädda i 180 gr ca 60 min.

3. Blanda florsocker och vatten, glasera kakan då den kallnat.



Du såg väl att det låg något mer på fatet? :) Mycket godsaker blir det..








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0