Saffransbiscotti

Saffransbiscotti
40 st

Ingredienser:
2 ägg
1,5 paket saffran
100 g sötmandel
100 g smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Tillagning:
1. Hacka mandeln grovt.

2. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.

3. Blanda ner hackad mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg.

4. Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.

5. Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar. Sätt in dem i ugnen igen för att torka mitt i ugnen i ca 1 timme i 75 grader varm ugn.

Tips: Gott till julkaffet och en perfekt present i jul.


Igår var vi och handlade i nya gallerian i Liljeholmen. Ica Kvantum där är livsfarligt! Grymt bra butik och smart planerad så att man hittar massa smått och gott att stoppa i korgen hela vägen till kassan.. Eller, det kanske inte är så smart egentligen.. :) Jag köpte i alla fall på mig årets julkaffe från Zoegas och bryggde en kopp till mig själv när vi kom hem. Gott gott gott! Det måste ni testa! Jag åt en kärleksmums till kaffet, men en sån här saffransbiscotti hade passat ännu bättre.



Receptet kommer som synes från Tasteline!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0