Saftigt saffransbröd

Saftigt saffransbröd
50 bullar

Ingredienser:
150 g smör
6 dl mjölk
1 g saffran
1 msk strösocker
50 g jäst
1 ägg
½ tsk salt
11 dl vetemjöl
9 dl vetemjöl special
125 g smör
1,5 dl strösocker
2 tsk kardemumma, stött
1 ägg, till pensling

Garnering
75 g smör
2 dl strösocker

Tillagning:
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37°.

2. Stöt saffranet med socker och blanda ner i degvätskan.

3. Finfördela jästen i en bunke och häll den fingerljumna degvätskan över. Tillsätt ägg.

4. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

5. Rör smör och socker poröst. Tillsätt kardemumma. Arbeta ner smör- och sockersmeten i degen med elvispens degkrokar.

6. Ta upp degen och baka ut den till bullar.

7. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckta ca 20 min.

8. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna.

9. Pensla med smält smör och doppa i socker.



Dom här godsakerna tar jag med mig till jobbet och bjuder på idag! :)



Receptet kommer från Allt om mat.




Kommentarer
Postat av: Missbill

fin blogg:)hoppas allt är bra?:) vore kul om du kolla in på min blogg och skriv en liten komentar:)

2009-11-28 @ 17:51:34
URL: http://sarabillstroom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0