Valnötsbröd

Valnötsbröd
12 bullar

Ingredienser:
400 g grahamsmjöl
400 g rågmjöl
450 g vetemjöl special
1 påse valnötter
5 dl kall filmjölk
5 dl kallt vatten
½ pkt jäst
1 msk honung
2 tsk salt
2 tsk brödkryddor

Tillagning:
1. Blanda ihop dom torra ingredienserna. Krossa valnötterna och blanda i.

2. Rör ner degspadet och blanda i maskin eller arbeta degen för hand i 10 minuter, tills den släpper bunken.

3. Lägg degen i två 1,5-litersformar och ställ in i kall ugn som du sätter på 100°. Låt jäsa i ugnen i 40 minuter. Höj sedan värmen till 225° och baka i 40 minuter.

4. Låt brödet svalna i bakdukar.



Det här receptet fick jag av syster Inga-Lill alldeles innan jag gick hem idag! Jag bytte ut linfrön (såklart) mot valnötter och gjorde bullar istället för att baka i formar vilket gick precis lika bra! Riktigt mättande bröd som kommer bli perfekt till frukosten! Supersmidigt att det jäser i ugnen medan den blir varm. :)








Kommentarer
Postat av: Full Fart Framåt!

Bra drag att ta bort linfrön ut receptet, krossade/tuggade linfrön bildar cyanid.



http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kosttillskott/Linfro/

2009-11-11 @ 08:13:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0