Äppelmuffins med kanel

Äppelmuffins med kanel
10-12 st

Ingredienser:
125 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 dl mjölk eller grädde
1 dl matolja

Fyllning:
2 st äpplen
1 tsk kanel
1 msk strösocker


Tillagning:

1. Lägg smöret i en kopp och värm snabbt i micron, alternativt i en kastrull på spisen.

2. Lägg upp ca 12 muffinsformar på en plåt.

3. Rör smöret och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet. Tillsätt äggen, vaniljsockret, bakpulvret och mjölet och rör till en jämn smet. Tillsätt till sist mjölken och oljan och rör till en jämn smet.

4. Häll smeten i formarna. Fördela smeten så det är ungefär lika mycket i varje.

5. Skala äpplena och skär i klyftor som delas i något mindre bitar. Stick ned äppelbitarna i smeten. Blanda kanel och socker och strö detta över alla muffins. Man kan också rulla äppelbitarna i detta om man vill innan man sticker ner dem i smeten.

6. Grädda mitt i ugnen i 200°C, i varmluft 175°C, ca 15-20 min.

              


/Gästbloggande lillasyster

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0