Filet mignon Black & White

Filet mignon Black & White
4 Pers

Ingredienser:
300 g oxfilé
300 g kalvfilé
2 msk smör
1 brk sparris
½ brk krabba (190g), bitar
2 tomater, klyftade
salt och peppar

Tryffelsås
20 g smör
1 msk mjöl
5 dl buljong (=vatten + buljongtärning)
1 dl madeira
1 tsk soja
salt och peppar
30 g svart, finhackad tryffel (eller tryffelersättning)

Tillagning:
1. Smält smöret i pannan, pudra över mjölet. Rör till jämn redning. Vispa i buljongen och koka i 5 minuter, tillsätt madeira. Färga såsen med soya, smaksätt med salt och peppar. Sila såsen och blanda i tryffel eller tryffelersättning.

2. Skär varje filésort i 4 bitar, platta till dem och krydda. Stek kalvfiléerna ca 2-4 minuter på varje sida och oxfiléerna ca 1½-3 minuter. Värm sparrisen i sitt spad. Lägg upp köttet på ett uppläggningsfat. Fördela ut tryffelsåsen på oxfiléerna, sparrisen och bearnaisesåsen på kalvfiléerna. Garnera med krabba och tomater.

Servera med pommes frites eller pommes château.




Man kan ju tycka att nyårsafton vore det perfekta tillfället för mig att slå på stort och laga lyxig nyårsmiddag att bjuda på. Tyvärr var jag alldeles för lat för det eftersom jag jobbat i princip alla dagar i julhelgen. Istället blev det middag med vänner på en mysig restaurang här i närheten..



Receptet kommer från Receptbankens kokbok på nätet.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0